IP camera's geschikt voor buiten

Een IP camera voor buiten is de ideale oplossing om de beveiliging van je huis of bedrijfspand te verbeteren. IP staat voor Internet Protocol. De unieke eigenschap van een IP camera is dan ook dat je deze kunt aansluiten op het internet. Door deze mogelijkheid kan je op ieder moment en vanaf elke locatie de situatie rondom het met IP camera’s beveiligde pand monitoren. IP camera’s zijn er voor binnen en buiten. Wat een IP camera voor buiten onderscheidt is de bescherming van de behuizing tegen de verschillende weersomstandigheden. Ook hebben de IP camera’s voor buiten vaak een infrarood optie waardoor je ook in de nacht goede beelden krijgt.

Voordelen van IP camera voor buiten

Het beveiligen van de omgeving rondom een gebouw met camerabewaking kan gedaan worden met CCTV en IP camera’s voor buiten. Closed circuit television op basis van CCTV camera’s is een gesloten systeem waarmee camerabeelden lokaal opgenomen kunnen worden. Met een IP camera voor buiten kan je echter de beelden via internet of computernetwerk verzenden, waardoor je deze op afstand live kunt bekijken. Dit is waar de afkorting IP (oftewel Internet Protocol) voor staat bij een IP camera voor buiten. Het is deze eigenschap die de IP camera voor buiten de ideale oplossing maakt voor de beveiliging van een huis of bedrijfspand. De mogelijkheid om de beelden live vanaf een smartphone of computer op afstand te bekijken en de camera te bedienen stelt je in staat een betere surveillance van een pand te realiseren. Overigens kunnen de camera’s op deze pagina zowel als IP camera voor binnen en buiten dienen. De IP camera’s voor buiten hebben een betere behuizing om hen tegen de weersomstandigheden te beschermen. Hierdoor zijn de modellen geschikt om buitenshuis te monteren. Voor gebruik binnenshuis is de IP camera voor buiten echter ook prima geschikt.

Let op deze specificaties bij kopen IP camera

Wanneer je een IP camera voor buiten kopen als doel hebt, dan heb je wellicht geen idee welke keuze je moet maken. Veel camera’s lijken qua model en uiterlijk veel op elkaar. De IP camera’s voor buiten hebben echter wel verschillende specificaties en prijzen. Om je te helpen de beste IP camera voor buiten te vinden hebben we de belangrijkste specificaties hieronder met een korte uitleg op een rij gezet.

  • Beeldkwaliteit: beeldformaat zal 640x480, 1280x720 of 1920x1080 pixels zijn. Hoe hoger dit cijfer, hoe beter en scherper het beeld van de camera is;
  • Vorm camera: bij een IP camera voor buiten zie je bij deze specificatie bullet of dome staan. De IP camera buiten dome vorm kan meestal ook heen en weer bewegen;
  • Kijkhoek: op de camera zit een lens waarmee de hoek wordt bepaald waarin de beelden zichtbaar zijn die door de IP camera voor buiten opgenomen worden;
  • Framesnelheid: bij deze specificatie staat een cijfer met daarachter de letters FPS. Het is het aantal “Frames Per Seconde” dat de camera opneemt.

Verschil in beeldkwaliteit van IP camera voor buiten

Een belangrijke specificatie van een IP camera voor buiten is de beeldkwaliteit waarmee de camerabeelden worden opgenomen. De beeldkwaliteit is meestal één van de volgende drie opties. Dit kan bijvoorbeeld VGA (640x480), HD Ready (1280x720) of Full HD (1920x1080) zijn. De cijfers staan voor het aantal pixels dat de camera in een beeld opneemt. De aspect ratio van het beeld is vrijwel altijd 16:9 in verhouding. Welke beeldkwaliteit je kiest voor de IP camera voor buiten hangt af van de manier waarop je deze wilt gaan gebruiken. De VGA kwaliteit is voldoende om in de gaten te houden of personen rond het pand lopen dat met camera’s beveiligd is. Wil je ook de gezichten van deze personen kunnen herkennen dan is een hogere beeldkwaliteit vereist. In dat geval zal je minimaal een HD Ready IP camera voor buiten moeten aanschaffen. Een camera met Full HD beeldkwaliteit is nog beter en zorgt voor zo scherp mogelijke videobeelden. Overigens moet je bedenken dat beelden van hogere kwaliteit ook meer opslagruimte in beslag nemen bij het opslaan.

Infrarood nachtzicht, interne microfoon en extra opties

Naast de specificaties die de kwaliteit van het beeld van een IP camera voor buiten bepalen, hebben de camera’s ook vaak nog enkele extra opties. Deze extra opties staan ook in de specificaties van ieder product vermeld. Zo kan een IP camera voor buiten bijvoorbeeld ook nachtzicht als optie hebben. Dit betekent dat de camera met behulp van infrarood licht duidelijke beelden in de nacht kan opnemen zonder dat er enig licht schijnt. Een interne microfoon of speakers zijn ook extra opties die een IP camera voor buiten kan hebben. De microfoon stelt je in staat om met de IP camera buiten draadloos zowel beelden als geluid te ontvangen van het gebied waar de camera hangt. Een handige extra optie is een IP camera buiten met SD kaart. Deze stellen je namelijk in staat om beelden intern op de camera op te slaan. Hoewel de IP camera buiten wifi gebruikt om de beelden direct naar een telefoon of computer te sturen kan je de beelden ook later terugkijken omdat deze zijn opgeslagen op een SD kaart. Deze optie komt goed van pas wanneer er daadwerkelijk iets rondom het pand gebeurt en de beelden aan de politie doorgespeeld moeten worden.

Vragen en advies

Heb je vragen over een IP camera voor buiten, heb je vragen over welke van onze modellen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links